Saturday, June 30, 2012

Suara Hati~

Allah…sakitnya rasa rindu ini, tak sabar mahu bertemu denganmu kembali. Setelah rehatku yang melelahkan rasa rindu ini. Kini, kembali bertaut antara Kau dan aku yang kerdil ini. Bersyukur saat Kau masih mencintai diriku, aku harap dengan penuh pengharapan Kau masih meredhai segala perbuatanku.  Aku malu dengan tompokan tompokan dosa dan maksiat yang telah berlalu, sedang berlaku dan akan berlaku. Allahummaghfirlii Ya Allah…Allahummaghfirlii Ya Allah..Allahummaghfirlii Ya Allah…Ampunkan daku Ya Allah. Di saat ini Kau masih beri kekuatan kepadaku walaupon aku pernah menzalimiMu, pernah rapuh pada janjiku sendiri,  namun Kau tetap mengiringiku..betapa malunya aku untuk meminta minta daripadaMu. Hakikatnya, aku masih makhluqMu Ya Rabb, REDHAILAH aku Ya Allah…peliharalah kehormatanku, perbetulkanlah akhlaqku, tegurilah aku dalam kelancanganku berbicara. Sesungguhnya terkadang aku tidak melihat aibku sendiri melainkan teguran dariMu ya Allah. Aku memerlukan Mu Ya Rahman Ya Rahiim.
                Pada saat itu, Kau telah hadirkan rasa sayu dan hiba dalam qalbuku, terima kasih Ya Allah, syukur Ya Allah. Aku masih disayangi. Aku masih dijagai. Aku masih diperhati. Aku masih dikasihi. Benar Ya Quddus, aku perlukan cintaMu, saat ini dan seterusnya aku perlu kan cinta suci itu. Bimbinglah daku menuju REDHAMU Ya Rabb. Cuba ku buang sedaya ku dari cinta dunia yang telah bertapak di hati, namun ia takkan Berjaya tanpa bantuan dan pertolonganMu. Bantulah aku Ya Allah, tiada persiapan yang rapi utk berehat di sana, tiada bekalan yang cukup untuk istirahat yang panjang.
                 Jarum sentiasa berdetik, tanpa sedikitpun menghiraukan diriku. semakin hari detik itu semakin bertambah. Semakin hari dosa turut menyinggah. Lantaran dari kesesakkan dosa itu terkadang membuatkan mujahadahku musnah. Sentiasa “renew” yang tiada penghujungnya….

1 comment:

  1. Beruntunglah orang yang mempunyai suara hati yang menyeru kepada tuhannya...
    Semoga kamu kekal bahagia dalam rahmatNya...

    ReplyDelete